The Dutch Blog

Hoe we vieren Christmas

Christmas decoration

In deze editie van stad & land vergelijken Katherine (die woont in landelijke Ontario)en Margaret (die woont in New York City) de verschillende manieren waarop ze de vakantieseizoen vieren.

Katherine: De mooiste tijd van het jaar

There’s something about Kerst in een koude, besneeuwde plaats die maakt het voelt zo goed. Het komt overeen met die klassieke storybook illustraties van een gezellige huisje hoog opgestapeld met sneeuw, omringd door wit-frosted bomen en kleurrijke lichten fonkelende via een donkere altijdgroene bos, een vleugje hout rook inde ijskoude lucht. Het klinkt misschien als een droom wereld, maar dat is vrij veel hoe mijn ouderlijk huis verschijnt Christmastime, minus een bell-decked slee en stampen paard deur.

 

Binnen geeft alle rust weg naar een staat van happy chaos. Kinderen race rond. Potten en pannen bang in de keuken. Iemand is kerstliederen spelen op de piano, terwijleen paar mensen zingen. Anderen beweren luid, wijnglazen in de hand. Het is te warm, met de houtgestookte kok kachel in competitie met de open haard aan de andere kant van het huis. Maar wanneer u naar boven, gaat waar de bedden staan opgesteld slaapzaal stijl aan alle van de familie, de lucht is koel en verfrissend.

Christmas living room decorations

Een spichtig, Charlie Brown-achtige boom staat in de woonkamer. We traipsed doorde bush enkele dagen eerder om een om te bezuinigen te selecteren. Het ziet er altijd zo veel beter in het wild dan in onze woonkamer, waar er zijn plotseling gapend spaties tussen de takken die moeten worden gevuld met ornamenten en verlichting.

 

Kerstavond traditie omvat een bedevaart naar de kleine lokale kerk, waar de gebruikelijke per aanwezigheid van 10 personen aan honderd zwelt. Wij Voer in de late namiddag en loop naar buiten in de duisternis, naar de magische gloed van lantaarnsvan de papieren zak voering van het pad en de rijbaan.

 

Thuis, het huis vult met extra gasten als we ons kaasfondue voor het diner voorbereiden. We eten aan de lange eettafel met uitzicht op de open haard en boom, ruilt verhalen, inhaalslag op het laatste nieuws en proberen te houden van de kids’ immense vreugde onder controle. Ze race rond in iets demente cirkels, nauwelijks kunnen dragen van de opwinding van opbaren Santa’s snacks, opknoping van hun kousen, en daarmee door de lange nacht.

 

Er zijn een paar regels in de plaats voor de ochtend. Niemand kan gaan naar beneden totdat iedereen wakker is. Alleen kousen kunnen worden geopend voor het ontbijt. We om de beurt presenteert openen. Als martelende als deze regels voel, het vertraagt het proces, trekt uit het anticiperen en de ochtend rustiger maakt voor iedereen.

 

Later op de dag gaan we altijd voor een familie wandeling door het bos. Als het meer is bevroren, we rondzwerven over het ijs, misschien werk bij het wissen van een ijsbaan of rodelbanen met de kinderen beneden de oprit.

ice rink

Diner komt meestal aan het einde van dit alles, een lokale vrije uitloop kalkoen of ham die is roosteren in de oven in de middag, met de gebruikelijke bijdrage van oma’s pudding en zelfgemaakte broodjes. Er is een oneven assortiment van familieleden, vrienden en vreemden behoefte aan een plek om te delen kerstdiner. We besteden een luie avond verteren op de sofa, zingen van de hymnes, spelen met nieuwe presenteert, en verdrietig iets dat ze zal een vol jaar voordat dit weer gebeurt.

Margaret: Nieuwe en oude tradities

De kerst van mijn kindertijd waren meestal als koude en besneeuwde als degene die Katherine, net over de grens in Michigan beschrijft. Maar nu mijn ouders hebben teruggetrokken naar San Diego, en ik woon in New York City, en aangezien ik ben opgegroeid met onze tradities ook geëvolueerd.

 

Sinds ik een kind was, was het mijn taak om de boom versieren. Ik hou van het proces van zorgvuldig het uitpakken van de ornamenten, waarvan vele werden gemaaktdoor mijn moeder en grootmoeder. Het is nieuw voor mij om te decoreren een kerstboom binnen terwijl de palmbomen buiten kijken, maar ik ben meer dan kijken uitnaar sommige zonnige dagen en de perfecte ZuidCalifornië weer.

 

Voor de afgelopen jaren heeft onze Kerst heeft zojuist de de drie van ons — dus koken een groot diner én een groot ontbijt een beetje dom krijgt. In plaats daarvan één van mijn vaders giften is om ons allemaal uit voor een speciaal diner op kerstavond, en vorig jaar aten we met een prachtig uitzicht over de Oceaan.

 

Op eerste kerstdag, net als Katherine’s familie, niemand wordt geopend door presenteert totdat we allemaal wakker en door de boom zitten zijn. Tussen mijn tijd veranderen van Oost naar West coast en mijn moeder liefde van ochtenden, dat betekentmeestal wachten voor mijn vader om wakker te worden. Mijn moeder en ik zal maken van thee en kerstliederen spelen totdat hij komt te voorschijn. We allemaal open een paar cadeaus voor het ontbijt. Kerst Ontbijt is eieren Benedict, een traditie die wordt doorgegeven van mijn moeder’s kant van de familie. Er worden meestal taart en andere zoetigheden te veel, en geen gebrek aan advocaat.

 

Voltooi de geschenken openen. In de afgelopen jaren, heeft onze focus verhuisde weg van “stuff” en naar ervaringen. Zij verkiezen om dingen zoals gunsten, recepten,muziek en foto’s te krijgen. Mijn vader vraagt meestal om boeken, en zodra een vanhen wordt geopend, verliezen we onvermijdelijk zijn aandacht voor een gedeelte van de dag. Maar dat is OK, deze dag is voor wat u gelieve te doen en te genieten vande luiheid van het.

 

Dit jaar, mijn moeder gevraagd voor een compostbak en voor hulp zetting op opwaarts. Ondertussen, mijn vader heeft mij verteld over alle cool vogels en dieren in hetwild dat wordt hij rond het huis gezien. Het is geen wonder dat ik bleek om dergelijke een natuurliefhebber, het gaat zo veel van hen. Christmas light Projectors

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *